PRODUSE ☰ MENIU ☰ SETICO Setico - producator solutie ignifugare lemn Noi va protejam de foc, apa si inghet! Acasa Despre SETICO Certificari Blog Contact
Email seticochemical_florio@yahoo.com Telefon setico 0723.346.035 • 0729.051.947 • 0770.129.535
solutie ignifuga pentru lemn de brad, osb, mdf, pal

SOLUTIE IGNIFUGA pentru lemn, OSB, PAL, MDF, textile, lemn de interior

Solutie ignifugare pentru lemn, osb, mdf, pal

SETISTOP-S

Solutie ignifugare lemn, OSB, PAL, MDF

Solutie ignifugare lemn, SETISTOP-S, este o solutie ignifuga de calitate superioara si care dispune si de proprietati complementare ce asigura protectie asupra: insecticidelor, fungicidelor, termitelor si rozatoarelor. De aceea, ignifugantul pentru lemn, Setistop-S, este cautat si ca solutie ignifugare lemn pentru tratarea OSB-ului, PAL-ului, MDF-ului.


← vezi produsul →
Solutie ignifugare lemn de interior - Setistop incolor

SETISTOP-INC

Solutie ignifugare lemn de interior

Solutie ignifugare lemn de interior, SETISTOP-INC, se utilizeaza pentru aplicarea pe suprafate din lemn de conifere, aflate in interiorul constructiilor. Se aplica in 2 ... 3 straturi la un interval de 24 ore, prin procedeele: pensulare, pulverizare sau imersie.


← vezi produsul →
solutie ignifugare materiale textile

SETISTOP-TEX

Solutie ignifugare pentru materiale textile

Solutie ignifugare textile, SETISTOP-TEX, destinata ignifugarii materialelor textile (bumbac, in, canepa, lana) sau a tesaturilor cu amestec de fibre naturale si fibre sintetice in care continutul de fibre sintetice sa fie de maximum 45%.


← vezi produsul →

Ce asigura o solutie ignifugare lemn profesionala?

Solutie ignifugare lemn SETISTOP-S este un produs lichid destinat peliculizarii suprafetelor pentru asigurarea protectiei impotriva focului materialelor care intra in componenta unor constructii civile, industriale sau agro-industriale. Se aplica de regula in doua sau mai multe straturi prin printr-unul din procedeele: pensulare, pulverizare sau imersie. Intervalul de timp intre aplicarile succesive este conditionat de uscarea stratului anterior, fenomen influentat de temperatura mediului ambiant. De regula, o solutie ignifuga se aplica la temperaturi pozitive, recomandabil peste +5 grade Celsius. O solutie ignifugare de calitate superioara dispune si de proprietati complementare: insecticide si fungicide. De aceea, Setistop-S este cautata si ca solutie ignifuga impotriva rozatoarelor sau a termitelor. ...

Materialele de constructii cel mai frecvent supuse tratarii cu solutie ignifuga sunt: lemnul (stalpi, grinzi, console, asterial/scanduri, podele, scari de acces, pereti de compartimentare, etc) si derivatele din lemn (OSB, MDF, PAL).

Tratamentul materialelor prezentate cu solutie de ignifugare a lemnului, in functie de calitatea acesteia, poate asigura o intarziere a aprinderii acestora la durate de peste 30 minute sau face ca materialul sa fie practic incombustibil, degradarea acestuia avand loc prin carbonizare fara flacara deschisa, numai la zona cu sursa de incendiu. Flacara nu se poata propaga in directiile adiacente sursei de foc, pe suprafetele tratate cu solutie ignifuga Setistop-S.

Recomandarile specialistilor fac referire si la utilizarea unor solutii ignifuge pentru alte materiale decat lemnul si derivatele, in cazul cand acestea nu sunt ignifugate din fabricatie, fiind prezente intro cantitate mare interiorul constructiilor (sali de spectacole, localuri, pensiuni, hoteluri, etc.) si prezinta inflamabillitate: materiale textile (perdele, draperii, cortine, carpete, covoare, tapiterii) sau materiale plastice cu destinatie ornamentala sau protectie impotriva apei. Viteza de aprindere a acestor materiale si de propagare a flacarii poate fi de pana la 100 de ori mai mare fata de lemn si derivate, fiind adesea responsabile de generalizarea unui incendiu in perimetrul constructiei.

Marea majoritate a solutiilor de ignifugare lemn si derivate nu pot conferi suprafetelor tratate si proprietati cum ar fi rezistenta la abraziune (podele, dusumele, treptele scarilor de acces intre nivele), proprietati estetice stabile (culori, nuante) sau rezistenta la agentii atmosferici (precipitatii, radiatii ultraviolete).

Din acest motiv, solutiei de ignifugare i se poate asocia un lac sau o vopsea compatibila pentru finisaj. Aceasta asociere nu poate fi facuta la intamplare intrucat pot aparea probleme de exfoliere a lacului din cauza lipsei de compatibilitate cu componentele solutiei ignifuge, sau lacul nonignifug poate sa propage flacara spre zone cu materiale inflamabile, fara a afecta sensibil suprafata din material celulozic (lemn si derivate). Solutiile ignifuge compatibile cu lacurile de finisaj nonignifuge pot dispune de aditivi care nu permit aprinderea lacului, datorita unor catalizatori cu efect de carbonizare din compozitia acestora. Lacul se transforma intro pelicula de negru de fum spongios neinflamabil cu efect termoizolant fapt ce poate duce la cresterea rezistentei la foc a sistemului cu pana la 20% fata de cazul utilizarii exclusive a solutiei ignifuge. Sistemul ignifug avand ca precursor SOLUTIA IGNIFUGA SETISTOP-S (cu proprietati insectofungice) si un lac alchidic de finisaj nonignifug, pe baza de solventi organici (DUROLAC − "KOBER", LAC PENTRU CABANA − "AZUR", OSKAR − "DEUTEK", SAVANA CU TEFLON − "FABRIO" , SATIN COLOR − "CESAL") determina o crestere in medie a eficacitatii ignifugarii cu 20% fata de cazul unui tratament efectuat doar cu ignifugant.

Rezultatele obtinute in laboratorul de cercetari al S.C. SETICO Srl (producatorul solutiei ignifuge SETISTOP-S) au fost confirmate de catre "OMNITEST LABORATOR" Bucuresti, institutie acreditata RENAR pentru evaluarea performantelor SOLUTIILOR IGNIFUGE sau a SISTEMELOR IGNIFUGE in acord cu standardul national SR 652/2009 − "Determinarea eficacitatii ignifugarii".

Inainte de a decide utilizarea unui astfel de sistem ignifug solicitati producatorului de solutie ignifuga informatii detaliate privind tehnologia de aplicare si eventualele tratamente termice, in cazul cand acestea sunt necesare. S.C.SETICO Srl va raspunde prompt demersului dumneavoastra iar in cazuri speciale poate face evaluari gratuite in propriul laborator de cercetare.

Pentru protectia totala ignifuga si insectofungica se recomanda ca solutia ignifuga sa fie aplicata pe toate suprafetele profilelor din lemn sau derivate, inclusiv suprafata exterioara a asterialului, zona protejata de regula cu folie anticondenst si o invelitoare din tigla sau tabla. Recomandam de asemenea ca in cazul unor constructii la care cosurile de fum trec prin asterial, in zona circumscrisa a asterialului (pe o raza de cca 1 metru in jurul cosului de fum) sa se aplice mai multe straturi de solutie ignifuga. Solicitati in acest sens recomandari din partea producatorului de solutie ignifuga.

Performantele si domeniile de utilizare ale solutiei ignifuge sunt consemnate in −AGREMENT TEHNIC− (9 pagini). Recomandam tuturor celor interesati, sa solicite potentialului furnizor acest document in integralitate. Daca parametrii solutiei ignifuge si domeniile de utilizare din −AGREMENT TEHNIC− nu se incadreaza in cerintele proiectului exista riscul ca inspectia ISU sa anuleze lucrarea si sa suspende activitatea firmei acreditate IGSU pentru lucrari de ignifugare. Daca sunteti refuzati, incercati alte oferte.